Alles over wallen. 
Een klasgenootje vroeg me vandaag of ik toevallig nog wat tips had tegen wallen.. Ha! Daar speel ik natuurlijk even snel op in, en schrijf er een nieuw artikel over. Want we hebben er toch allemaal weleens last van?

'Heb je slecht geslapen ofzo?', is een veelgestelde vraag wanneer je last hebt van wallen. Veel mensen denken namelijk dat wallen in verband staan met slaapgebrek of vermoeidheid, terwijl dit helemaal niet zo is. Het kan voorkomen, maar dit gebeurd zelden. Het heeft namelijk te maken met erfelijke aanleg, niet met vermoeidheid...

Je hebt twee soorten wallen. Wallen kunnen vetophopingen of vochtophopingen zijn. Hebben je moeder, oma of zussen ook last van wallen? Dan zijn het waarschijnlijk vetophopingen. Buiten plastische chirurgie en een flinke laag camouflage is hier helaas weinig aan te doen. 

Hieronder een aantal tips voor wallen door vochtophoping, want daar is gelukkig wel een heleboel aan te doen!

Inside out:
Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg water drinkt! Heel belangrijk! Weinig water drinken kan een oorzaak zijn van wallen..

Sommige voedselproducten als suiker, kaas, vis, vlees, wit brood, boter en eieren laten in je lichaam een zuurvormend restant achter. Groenten en fruit doen precies het omgekeerde. Probeer gebalanceerd te eten, zo kun je wallen tegengaan/voorkomen.

Eet producten waar voldoende kalium in zit. Kalium helpt de vochthuishouding in je lichaam, waardoor je minder last hebt van wallen. Je kunt kalium tabletjes slikken, maar het zit ook in een hoop etenswaren als: aardappelen, bananen, gedroogd fruit, sinaasappelen en yoghurt.

Enjoy:
Een massage kan wonderen doen voor die lelijke 'the day after'-wallen. Zet aan beide kanten onder je ogen je ringvingers. Druk drie tellen op de plek waar je je oogkas voelt. Verplaats je vingers steeds een centimeter en doe het opnieuw. Werk van binnen naar buiten. Dit zorgt ervoor dat de afvalstoffen die zich onder je ogen hebben opgehoopt weer in je bloedstroom worden opgenomen.

Camouflage:
Oke, dit is nogal vanzelfsprekend, maar ik wilde het jullie toch nog een keer vertellen: gebruik concealer! Let erop dat de concealer een tint lichter is dan je huidskleur, want wanneer je de wallen 'oplicht' zullen ze niet meer zo zichtbaar zijn. Wanneer je wallen/kringen blauw zijn, kun je het beste op zoek gaan naar een concealer met een oranje ondertoon. En wanneer je meer last heb van roodheid onder je ogen ga je voor een groene concealer! Het klinkt vreemd, maar probeer het maar eens! Dit is ook handig voor rode vlekjes, blozende wangetjes of pukkeltjes. Groen camoufleert rood namelijk heel goed! Een andere slimme tip is om geen mascara/oogschaduw op je onderste wimpers te gebruiken. Probeer het accent op je oogleden te houden, daarmee leid je de aandacht af van je wallen.

Good luck!

Heb je zelf ook een suggestie voor een nieuwe post? Laat dan een reactie achter of email me!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten