Bronzer.

De bedoeling van bronzer is je er uit laten zien alsof je net terug bent van een geweldige vakantie op een exotisch eiland. Toch gaat het vaak mis. Bronzer is het 'meest verkeerd gebruikte beautyproduct'. Dus zal ik je wat tips geven om een 'oranje snoetje' te voorkomen.

Tip 1:
Voor een lichte, natuurlijke finish breng je bronzer aan met een super schone kwast. Ik zal binnenkort een keer een post plaatsen over hoe je je kwasten schoon kunt maken. Met schone kwasten bereik je veel betere resultaten en komen de kleuren van je producten beter uit.

Tip 2:
Ben erg voorzichtig met het aanbrengen van bronzer op je kaaklijn. Want wanneer je hier net iets teveel bronzer aanbrengt krijg je een soort stoppelbaard effect. En dat wil je natuurlijk niet!

Tip 3:
Als je een vette huid hebt of last hebt van rimpeltjes kun je beter geen shimmery bronzer gebruiken. Kies dan voor een matte variant.

Tip 4:
Stopt nooit met het uitblenden van bronzer bij je kaaklijn, blend het helemaal uit tot aan je decolleté voor een natuurlijk effect.

Tip 5:
Kijk op de verpakking hoelang de bronzer goed blijft. Meestal is dit zo'n 6 tot 12 maanden. Want ja, op bronzer zit ook een houdbaarheidsdatum.

Tip 6:
Kies een bronzer die niet meer dan een paar tinten donkerder is dan je huidskleur. Kies bij een lichte huid een bamboe-kleurige bronzer, bij een donkere huid een diep bruine kleur. En zit je er tussenin? Ga dan voor een terracotta-kleurige bronzer.

Tip 7:
Als je voor een echt natuurlijk kleurtje wil gaan, kies dan voor een crème bronzer. Let er wel op dat je dit aanbrengt voor je een poeder op je gezicht gebruikt, anders blendt het niet meer goed.

Tip 8:
Als je het echt perfect wil kun je voor een spray tan kiezen. Voor je gezicht kost dit ongeveer €10, voor je hele lichaam al snel €35.

Succes ermee!

2 opmerkingen: