Facial Treatment at Home.
Doordeweeks hebben we het allemaal druk met van alles. Met school, werk, huiswerk, poetsen, opruimen, stressen, noem maar op.. En dan is het weekend. En dan zie je eruit als een uitgeknepen vaatdoek. Zielig en vies. Daar is iets aan te doen! Je hebt weekend! Tijd om je koppie weer lekker fris te maken met een gezichtsbehandeling. En als je net als ik geen geld hebt voor de schoonheidsspecialiste, doe je dat lekker zelf in je eigen huis.

Stap 1 (Prepare) : Zorg er ten eerst voor dat al je haar uit je gezicht is. Je kunt hiervoor een haarband gebruiken of met een elastiekje een staart maken.

Stap 2 (Cleanse) : De eerste stap van je facial is het schoonmaken van je gezicht: Gebruik een milde gezichtsreiniger, met een crème-achtige formule. Breng het aan over je hele gezicht (niet op een watje, zodat ik meestal zou doen) en ga het zo veel mogelijk in je gezicht masseren. Maak met de topjes van je vingers ronddraaiende bewegingen. Was je gezicht hierna met lauwwarm water en dep je gezicht droog met een schone handdoek.

Stap 3 (Steam) : Zet alvast je waterkoker aan of zet een grote pan water op het vuur. Wacht tot het kookt. Wanneer het kookt giet je het in een grote bak of schaal. Pers hier 2 hele citroenen in uit en mix het een beetje. Ga met je gezicht boven de bak hangen (niet te dichtbij natuurlijk) en doe een theedoek/handdoek over je hoofd. Probeer dit ongeveer 5 minuten vol te houden. 

Stap 4: (Hydrate) : Nu ga je een masker aanbrengen. Kies voor een masker dat bij je huidtype past. Heb je bijvoorbeeld kast van onzuiverheden? Kies van voor een diepreinigend masker. Heb je een gevoelige huid? Kies dan een hydraterend masker. Breng het masker over je gehele gezicht aan en laat het ongeveer 15 minuten zitten. Na 15 minuten kun je het eraf halen met lauwwarm water en een handdoek/washandje.

Stap 5 (Toner) : Hiervoor gebruik je een tonic. Doe wat druppels van je favoriete tonic (die wederom geschikt is voor jou huidtype) op een aantal wattenschijfjes. Wrijf hiermee over je gezicht. Concentreer je vooral op je voorhoofd, neus en kin. 

Stap 6 (Moisturize) : Pak je favoriete moisturizer uit de kast en breng dit over je gehele gezicht aan. Laat dit goed intrekken en je bent klaar!

Als het goed is zie je er nu een stuk frisser uit en kun je er weer even tegenaan. Het beste is om dit overdag te doen zodat je bijvoorbeeld 's avonds lekker kunt gaan party'en met je vrienden!

Good luck!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten