Step-by-step Skin Prep.
Ho, ho ho! Stop! Wacht! Voor je weer een dikke laag make-up op je huidje smeert! Wat je je huid allemaal aandoet wordt door je huid niet altijd gewaardeerd. Te veel en te vaak en je huid gaat protesteren, dan krijg je puistjes en later misschien zelfs wel rimpels! En dat wil je toch niet? Ik moet er niet aan denken! Daarom moet je je huidje verwennen. Niet alleen eens in de zoveel tijd, maar iedere dag! Je hebt maar een huid, daar moet je goed voor zorgen..

Daarom heb ik voor jullie een stap voor stap plan opgezet om je huid iedere morgen lekker snel en goed te verzorgen. Zodat je er altijd flawless uitziet en je make-up ook nog eens beter en mooier blijft zitten! Dus, waarom niet?

Step 1:
Reinig je huid met een goed verzorgend product, een product dat je huid niet uitdroogt. Kies een product dat je huid wel reinigt, maar geen laagje achterlaat op je huid.. 

Step 2:
Gebruik een tonic nadat je je huid hebt schoongemaakt. Ik gebruik dit product niet altijd, maar het is wel erg handig om een vette huid om te toveren in een mat schildersdoek. Doe wat tonic op een watje en ga je gang, het maakt je huid echt door-en-door schoon. Ook moet je bij dit product even kijken of het een laagje op je huid achterlaat, want dit wil je wederom niet..

Step 3:
Gebruik een moisturizer of een primer. Nooit allebei, dit heeft je huid helemaal niet nodig. Wanneer je namelijk 2 of 3 lagen crème op je huid smeert kan je make-up gaan glijden gedurende de dag, en dat zou zonde zijn. Dus kies of voor een primer of voor een moisturizer. Kijk even of het product dat je gebruik SPF bevat, om je huid tegen de zon te beschermen. Zeker belangrijk met die aankomende zomer, maar ook in de winter, want ook dan kan de zon schade toebrengen aan je huid.

It's as easy as that, nu kun je flink aan de slag met je make-up. Je huid is nu de hele dag goed verzorgd en gevoed. Maaarrr... soms heb je van die dagen dat je absoluut geen tijd hebt om iets te doen. Zelfs niet dit korte drie-stappenplan. Wat dan? Niks doen en meteen overgaan op make-up? Nee! Nooit! 

Ik heb nog een 2-minutenplan gemaakt voor als je echt geen tijd hebt, voor van die dagen dat je je verslapen hebt. Baal dan niet, volg dit 2-minutenplan en je kunt fris de deur uit:

Oke, we beginnen met ongeparfumeerde babydoekjes die geen alcohol bevatten. Ik zweer bij deze doekjes en heb standaard een pakje in mijn tas of in huis. Gebruik niet van die dure make-upremover doekjes, deze zijn namelijk gemaakt om je make-up eraf te halen en laten een laagje achter op je huid. En dat is ongeveer hetzelfde als nagellak op nagellakremover aanbrengen. Dat werkt dus voor geen meter..

En dan.. dan niks! Dat is niet te moeilijk toch? Hierna kun je aan de slag met je make-up. Je huid wordt namelijk gereinigd en gevoed door de doekjes. Zorg er wel voor dat je zeker ongeparfumeerde en non-alcoholische doekjes koopt, want anders zijn ze niet geschikt voor je huid.

Enjoy!

2 opmerkingen:

  1. Handig! Ik ben altijd te laat, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuke blog! Maar misschien kun je er ook wat dingen van jezelf opzetten, zodat het iets persoonlijker wordt!
    Oh, en misschien producten die goed en niet te duur zijn? En die je zelf gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen