Foundations.
Foundations? Wie kent ze niet? Niemand kan meer zonder! Maar het kiezen van een goede foundation is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet een foundation kiezen die bij je huid past, eentje die aansluit op de textuur van je huid. Om je hiermee te helpen heb ik een overzicht gemaakt van verschillende foundations en welke foundation bij welk huidtype past. 

Sheer: Sheer foundation is een hele lichte foundation, eerder een soort moisturizer met een kleurtje. Heb je een geweldige huid zonder pukkeltjes, rimpeltjes, vlekjes of puistjes? Ga dan zeker voor een Sheer foundation. Hij heeft bijna geen dekking, maar wel een hele mooie natuurlijke finish.

Soft Dewy/Creamy: Deze foundation kun je in verschillende dekkingen kopen. Van lichte dekking tot medium. Kijk bij het kopen dus goed op de verpakking, of test het even uit op je huid. Soft Dewy/Creamy foundation zorgt voor een mooie dekking en laat een gezonde glans achter. 

Glowing/Luminous: Glowing foundation voelt heel lekker aan. Het is vaak een zachte substantie. Bij dit soort foundations kan ik helaas ook niet aangeven hoe goed hij dekt, dit verschilt namelijk per merk/product. Het leuke van Glowing foundation is dat er vaak een shimmer pigment aan is toegevoegd. Heel goed te gebruiken in de zomer. Ik kan het iedereen aanraden, behalve dames met veel rimpeltjes of puistjes. De shimmer in de foundation zal deze 'probleempjes' alleen maar accentueren.

Velvety Finish: Velvety staat voor een matte, natuurlijke finish. Velvet foundations zijn dus perfect wanneer je een vettige huid hebt. Vaak voelt het wat dikker aan, maar wel heel zacht en luchtig. Ik heb zelf geen Velvet foundation, wel een hele fijne velvet primer. Hij is van Gosh, kost €16,99 geloof ik en zorg ervoor dat mijn huid lekker mat blijft.

Heavy Coverage: Zoals de naam al zelf is deze foundation heavy. Hij voelt dik aan, maar dekt ontzettend goed! Hij zorgt ervoor dat alle littekentjes, puistjes of vlekjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Heel fijn als je niet gezegend bent met een flawless huidje.

Matte Heavy Coverage: Dit is een hele goede optie voor dames met probleemhuid. Het is eigenlijk hetzelfde als een Heavy Coverage foundation. Het enige verschil is dat deze foundation mat is. Daardoor is hij vaak ook nog ietsje dikker dan Heavy Coverage foundation. Het verschil kun je ook zien op het bovenstaande plaatje.

Enjoy!

1 opmerking:

  1. wat een geweldig leuk blog heb je! :D
    xoxo beautyislandd.blogspot.com

    google account klopt hier niet haha

    BeantwoordenVerwijderen